Min graviditet, so far.

2010-09-30 | 07:38:37
Nu på lördag är det endast sextio dagar kvar tills våran älskade bebis är beräknad. Jag och många andra tror att han kommer tidigare, jag gissar på den tjugosjunde! Har ni någon datum ni vill gissa på? BF är den 2dec.

I början utav min graviditet vart jag väldigt trött, oerhört trött och mådde illa som en gnu. "Led" även av lågt blodtryck, vilket för mig vart väldigt jobbigt, då jag ofta kände mig svimfärdig. Humöret ska vi inte snacka om, usch tycker synd om alla som har fått se mig så där..det är ju inte så jag är. Fast iofs det vet ju mina närstående, och dom förstår. Vågen visade fyra kilo plus.

Från vecka tjugo fram till trettio kände jag bara att tiden gick så himla sakta, otroligt sakta. Kommer ihåg att i vecka tjugo tyckte jag att magen syndes, javisst man kunde kanske ana liiite..men aldrig att man kunde säga, ooo du är gravid va? HAHA, så löjlig man va igentligen..man ville verkligen att det skulle synas. Här mådde jag rätt bra, bara humöret som spökade. Här visade vågen ytterliggare sex kilo plus..alltså tio kilo viktuppgång.

Så nu har jag passerat vecka trettio och är i vecka trettiotvå, det är nu gnället börjar. Jag har fruktansvärt ont i ryggen många gånger, bebis trycker på mina revben, jag kan bara sova på ett sätt (vänstra sidan), är uppe femtioelva ggr på natten för att besöka toan, jag har även börjat få sura uppstötningar, svullna fötter, otroligt klantig och det enda jag tänker på är förlossningen. Visste inte att man blev knäpp som gravid, men nu har jag fått det bekräftat i alla fall.

Idag ska jag till barnmorskan och uppdaterar mina kilo sammanlagt då. Manvän gissar på två kilo till, alltså att jag gått upp tolv kilo..nja, jag gissar på ett kilo. Inte så himla viktigt, men jag har sagt hela tiden att jag inte vill gå upp för mycket, då förlossningen bli mycket jobbigare.

"Ikväll" är det tid för mig och min manvän att börja i föräldrargruppen, ska bli så himla skoj. Nu jäklar ska vi stirra magar och se om jag är så jäkla "liten" som folk säger. Undrar hur dom måste sett ut som gravida, som flodhästar eller? Ska även bli kul hos bm idag och se om bebis ligger över kurvan igen eller om det är "rätt".

Aja, nu har jag skrivit lite om min graviditet..tjing!

denna bilden är från v31, ni ska få en ny lite senare idag.



v30

2010-09-16 | 11:44:23
Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 39 cm långt. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. ...Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem. v30♥


Härliga hösten.

2010-09-15 | 10:20:08
Just nu kommer hösten till oss, sakta men säkert. Nu längtar jag tills det snöar, finns det något mysigare? Tända ljus och bara mysa med den man älskar. Nu när det börjar bli "kallt", då känner jag inte mig tvingad att gå ut..mysigt att gå här hemma och plocka lite.

På lördag ska mannen vara borta hela dagen/natten, ska åka till Anderslöv och umgås med vännerna. Visst ska det bli skönt att vara själv en kväll, men inte natten..jag bara mixar ihop historier om vad som kan hända, sen hör jag alltid massa ljud och tror att det är någon som vill åt mig. Jag har kommit underfull med att detta beteende kommer från våran Farmor. Pappa har också lite noja, speciellt när det gäller saker som man ska stänga av eller låsa. Sarah och Josefine mina systrar har också det beteendet. Kul att alla hans barn har det, kan tänka mig att Fanny också kommer få det..med tanke på att hon redan har pappas humör, vilket vi andra flickor också har.

Imorgon fyller min kära syster ett år, tänka sig vad tiden går snabbt..tyckte att jag nyss höll henne, och hon höll på att gå isönder så liiten hon va. Nu är hon bara busig, sist jag va där då klappade hon mig fint..och när man skulle pussa henne öppnade hon hela munnen :) Så gulligt! Och tänka sig att hon redan ska bli moster..kan bli intressant.

Nu ska jag plocka undan lite saker, bye!


Back to the 80's

2010-09-14 | 14:57:14
Sitter och lyssnar genom min spellista med 80-tals musik..fan vad dom gjorde bra musik då..både när det gäller rock och pop. Allvarligt talat, vart tog dom bästa åren vägen?


Det kan bara gå åt ett håll.

2010-09-14 | 12:47:22
Aja, vilket givande möte jag va på ams precis. Ska börja på Adecco och vara där i sex veckor framöver, känns väldigt roande. alltså när jag är klar där har jag fyra veckor kvar utav min graviditet, har för mig att man ska njuta när man är gravid..men här får man inte njuta för fem öre. Sen kan jag sitta i max en timme, sen måste jag gå en stund sen sitta, sen gå, sen sitta..ja ni fattar. Jag kan inte sitta ner i några längre stunder. Ska ner nu igen och "klaga" lite, då jag verkligen tycker att detta är skandal..när jag vet sååå många andra som inte lyfter ett finger under dom sista månaderna som gravida.

Nog om ams, jag blir bara sur och irriterad.


Herregud!

2010-09-14 | 08:41:47
Läste precis ett inlägg på en mammasida som jag är medlem på. Detta va då en tjej som va i v11+2, om hon fick tid till att göra abort innan v12, då skulle hon göra det..men bara för att hennes pojkvän ville. Jag tycker att det är så hemskt att läsa, då jag vet hur det känns och hur länge man mår dåligt efteråt. Jag säger inte att det är fel att göra abort, men när bara en vill, då är det fel! Det är kvinnans kropp. Sen säger alltid killen, jag kommer alltid finnas där för dig om det skulle behövas..men efter aborten är det inte så..dom blir som nykära precis innan aborten..sen går det bara utför. Tyvärr förstår man inte förens då att man gjort fel.

Jag menar inte att mannen inte har någon talan, men det är faktiskt kvinnan som ska gå igenom denna smärtsamma processen och behöva leva med att man "dödat" sitt barn.

Och som denna tjej, hon skrev verkligen så, att hon skulle spara allt som hade med bebis att göra..magbilder osv, även om det inte är så mycket till mage..så är det minne för henne! Då är det helt sjukt att hon ska göra abort, för hon vill inte! Visst är detta sjukt?

Jag slängde in en kommentar till henne som hoppas att hon öppnar upp ögonen, tycker verkligen synd om denne tjej. Tusen kramar till henne.


Sen tänkte jag svara lite snabbt på Jennies kommentar: Ni ses inte som "vänner", klart att ni är välkomna! :)

Lite "regler" innan tiden är kommen.

2010-09-13 | 14:46:24
Nu är det inte så lång tid kvar tills våran pojke tittar ut, för att vara exakt så är det åttio dagar kvar tills BF..plus minus noll.

Har en del önskningar om hur min förlossning ska vara, men den kommer ju säkert ändras  samma minut. Jag har sagt att jag inte ska använda mig av något smärtlindrande läkemedel, möjligtvis lustgas. Men en sak är ju helt klart, bada tänker jag göra, använda mig av förlossningsbollen och massage ska mannen få ge mig. Och jag hoppas att jag kan få lavemang, vill ju inte bajsa ner mig. Många som fasar över detta, och jag vet att läkarna sett det förut..men jag vill ha det så!

Som jag sa, detta är bara önskemål..men önskemålen kan ändras! Men som sagt, natruligt är bäst! Ett råd jag kommer ha med mig som jag fått utav min mormor är, gå så mycket du kan, ligg inte stilla. Absolut ska jag försöka att inte ligga stilla, för den som känner mig vet om att jag har svårt för att vara stilla.

Och nu med "regler" här hemma när lilleman kommit hem (reglerna kan som sagt ändras). Men jag tycker så här, jag har "vänner" som helt plötsligt velat börja umgås med mig, detta efter att jag blev gravid. Detta är ju förstås bara för att dom är nyfikna, och inte för att dom har någon större lust att vara min vän. Aldrig varit intresserad förut, räkna då inte med att du/ni får komma innanför dörrarna här! Den reglen kommer jag hålla hårt i, för det är så patetiskt och respektlöst!

Många jag känner röker, men ska ni komma hem till oss när lilleman är kommen, respektera alltid våra önskemål. Tvätta händer innan ni ska "titta", ha gärna med er tuggummi då det luktar bläähä i era munnar när ni rökt! Hoppas att ni respekterar detta!

Sen det hära med amningen, är här folk så kommer jag gå undan, alltså sätta mig i ett annat rum..lugn och ro ska man ha när brösten ska fram. Jag vet att jag kommer få höra, amen du kan väl sitta här..nä, ikke, aldrig, nix kommer inte på frågan. Jag vill vara själv, min sambo får självklart vara med..men ingen annan. Vi alla är olika och tur är väl det.

Nej, nu är det tid för mig att rota i skafferiet..är hungrig.


 

Luncha mitt i natten?

2010-09-08 | 07:14:57
Just när man inte får äta eller kan äta, jo då blir man så hungrig så att man vet inte vart man ska ta vägen. I munnen känns det som att tungan klistrat fast i gummen, så torr är jag! Nu ska jag inte vara gnällig, men jag är sjukt hungrig. Jag som brukar gå upp mitt i natten och "luncha" med mig själv, klockan 4-5 brukar det vara :)

Nej, nu borde jag hoppa in i duschen och sen fixa mig..önska mig lycka till, BYE!


snygging där, puss på munnen <3

....

2010-09-07 | 13:59:40
nu testar vi :)

BRE PO DITT ORDFÖRRÅD

2010-09-07 | 13:28:39
För att låta kanske lite roligare när man pratar med någon, eller har något att berätta, varför inte slänga in några utav dessa?

"Dra mig baklänges."
"Nu blommar asfalten."
"Sila klyket."
"Dra på trissor."

Haha, dessa slang kommer jag försöka använda lite oftare! Hur kul som helst ju, ett tips när ni använder dessa slang..bre po mä lide extra skånska!




 



RSS 2.0